Palvelut

Unen voimaa-hyvinvoinnin kokonaisvaltainen valmennus

Varhaisnuorille, nuorille ja aikuisille suunnattu yksilö tai ryhmävalmennus elämänlaadun, levollisen nukkumisen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisäämiseksi. Pääpaino unen huollossa ja tasapainoisen vireystilan löytämisessä. Mielen huolto ja arvojen tärkeys.

Sujuvan arjen avaimet 

Toiminnanohjauksen ja tarkkaavaisuuden tukeminen. Vireystilojen tunnistaminen ja tasapaino. Tärkeät rutiinit ja ajankäyttö. Sopii kaikenikäisille.

Opiskelun ohjaimet 

Motivaation löytäminen ja tukeminen. Työskentelytavat ja opiskelun ohjaus. Omat tavoitteet ja tulevaisuus. Vahvuudet ja merkityksellisyys. Tuen verkostojen rakentaminen. Sopii alakoululaisista aikuisopiskelijoihin. Myös tukiopetusta kaikissa oppiaineissa!



Taito toimia toisin

Sosiaalisten ja tunnetaitojen harjoitteleminen. Kaveritaitojen ja ryhmään kuulumisen tukeminen. Tarpeet tunteiden takana. Omaan oloon vaikuttaminen. Sopii kaikenikäisille.

Mitä on yksilövalmennus?

Valmennus on aina yksilökohtainen prosessi, jossa  muutostoive, jota kohti edetään on lähtöisin valmennettavasta. Valmennus tapahtuu joko livenä sovitussa paikassa, verkossa tai vaikka luonnossa liikkuen. Valmennuksen kesto vaihtelee 20 minuutin alkukartoituksesta 90 minuuttiin paketista riippuen. Tapaamiskertojen määrä räätälöidään aina yksilöllisesti, mutta esim. univalmennuksessa suositeltu määrä on 4 tapaamista alkukartoituksen lisäksi.

Valmennus on aina luottamuksellista ja vaitiolovelvollista, eikä tapaamisten tietoja, keskusteluja tai tehtäviä kirjata mihinkään asiakasrekisteriin. 

Mitä on pienryhmävalmennus tai univalmennus työyhteisöille

Ryhmävalmennus laaditaan aina ryhmäkohtaisesti. Myös valmennuksen kesto ja tapaamiskertojen määrä räätälöidään ryhmän koon ja tarpeen mukaan. Valmennus tapahtuu joko livenä sovitussa paikassa, verkossa tai vaikka luonnossa liikkuen. Työyhteisöille tapahtuva uneen liittyvä tyky- tai tyhyvalmennus voi tapahtua myös työpaikan tiloissa.  

Valmennus on aina luottamuksellista ja vaitiolovelvollista, eikä tapaamisten tietoja, keskusteluja tai tehtäviä kirjata mihinkään asiakasrekisteriin.  

Mitä valmennus on?

Valmennus ei ole hoidollista eikä terapiaa vaan tähtää asiakkaan elämänlaadun ja hyvinvoinnin parantamiseen valmentavalla-otteella, luottamuksellisena ja kannustavana vierellä kulkijana ja myötäeläjänä.

Valmennus on asiakaslähtöistä, voimavaroihin ja vahvuuksiin keskittyvää, ongelmien sijaan tulevaisuuteen keskittyvää tavoitteellista toimintaa.

Univalmennuksessa käytetään CBT-I, eli kognitiivisbehavioraalisia menetelmiä, ratkaisukeskeistä terapiaa, sekä HOT-terapiaa, mutta lisäksi myös positiivisen psykologia menetelmiä.

Neuropsykiatrisessa valmennuksessa käytetään pääasiassa ratkaisukeskeisiä menetelmiä, mutta myös kognitiivisen käyttäytymisterapian ja positiivisen psykologian menetelmiä.

Holistic Sleep -univalmennus:

  • Auttaa sinua pääsemään eroon unettomuuden pelostasi ja luottamaan luonnolliseen uneen. 

  • Auttaa käsittelemään huolia ja muita unta haittaavia ajatuksia niin, etteivät ne haittaa untasi.

  • Auttaa vähentämään ylivirittyneisyyttä ja rauhoittamaan hermostoa.
  • Auttaa luomaan parhaat olosuhteet levolliselle nukkumiselle

  • Auttaa vähentämään unilääkkeiden käyttöä ja jopa luopumaan niistä. 

Uni on tärkein palautumiseen vaikuttava tekijä. Pitkäaikainen unettomuus tai heikko unen laatu vaikuttaa terveyteen ja heikentää työssä jaksamista ja työn laatua. Hyvä uni on edellytys jaksamiselle ja kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille, Univalmennus ryhmille parantaa myös työhyvinvointia, koska vertaistuessa on voimaa. Vaikka kaikki eivät kärsisikään unettomuudesta, valmennus antaa eväitä myös levolliseen oloon ja terveyden vaalimiseen. Ryhmävalmennuksen jälkeen voi valmennusta jatkaa halutessaan vielä vaikka yksilökäynneillä. 

Mitä univalmennuksessa tapahtuu:

Valmennus on aina yksilöllinen prosessi, jonka aikana selvitämme uneesi liittyviä haasteita ja toiveita. 

Valmennukset ovat 60 min mittaisia etänä Teamsilla tai mahdollisuuksien mukaan livenä tapahtuvia tapaamisia.

Ennen valmennusta voi varata alkukartoitustapaamisen tai -puhelun (30 min) , jossa on mahdollisuus arvioida sopisiko univalmennus sinulle tai ryhmällenne ja olisinko minä sopiva valmentaja. Tämä tapaaminen on ilmainen, eikä velvoita mihinkään.

Valmennustapaamisissa käydään keskustelua, tehdään erilaisia mielen ja kehon harjoituksia sekä saat vinkkejä unen huoltoon. Lisäksi saat myös harjoituksia kotona tehtäväksi,

Ryhmävalmennuksissa voi jakaa kokemuksia ja  saada myös tärkeää vertaistukea toisilta. 

Valmennustapaamiset ovat noin kahden viikon välein, mutta tapaamisten välissä voit olla mieltä askarruttavissa asioissa yhteydessä minuun sähköpostilla. Valmennus ryhmille voidaan järjestää myös kertaluonteisena.

Nepsy-valmennus:

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmennus, tutummin nepsy-valmennus tukee ja vahvistaa lasta, nuorta tai aikuista selviytymään arjen haasteista vahvuuksiensa ja voimavarojensa avulla. Nepsy-valmennus on tukimuoto kun neuropsykiatriset oireet, toiminnanohjauksen vaikeudet, sosiaalisen kanssakäymisen ongelmat tai muut haasteet aiheuttavat haittaa toimintakyvylle. Valmennus tukee myös minäpystyvyyttä ja itsetuntoa.

Neuropsykiatrisia erityisvaikeuksia ovat mm. ADHD, autisminkirjo, Touretten oireyhtymä, kielellinen erityishäiriö sekä oppimisvaikeus.

Valmennus ei vaadi tietenkään mitään diagnoosia, vaan jos asiakkaalla on elämää ja arkea vaikeuttavia oireita voisi nepsy-valmennus olla ratkaisu.

Mitä nepsy-valmennuksessa tapahtuu?

Valmennus aloitetaan tutustumisella ja alkukartoituksella, jossa selvitetään valmennettavan lähtötilannetta, voimavaroja, tukiverkostoja sekä  muutoshalukkuutta ja -toiveita. Ensimmäisellä tapaamisella laaditaan myös valmennussopimus.

Valmennustapaamiset ovat kestoltaan tunnin mittaisia ja tapahtuvat joko toimitiloissa, asiakkaan omassa toimintaympäristössä, etäyhteydellä tai vaikkapa luonnossa. Valmennustapaamisten määrä voi vaihdella välillä 5-10 ja se määritellään aina asiakaskohtaisesti.

Tapaamisissa esim. käydään keskusteluja, tehdään harjoituksia, pelataan, taiteillaan tai tehdään arjen askareita yhdessä. Valmennus etenee aina asiakkaan ehdoilla ja voimavarojen mukaan. Valmennusten väliin voi tulla myös pieniä "kotitehtäviä", joissa harjoitellaan opeteltavaa asiaa.

Valmennusten välillä minuun voi olla yhteydessä joko sähköpostilla tai whatsapp-viestillä.

Valmennusten lopuksi laadimme yhdessä ns. voimavarakartan, joka toimii jatkossakin arjen apuna.