Tietoa minusta
Työtausta
Nykyhetki -Resurssiopettaja/Valmentaja
2016 - 2023 - Erityisluokanopettaja
1996 - 2016 - Luokanopettaja
Koulutus
2024 (joulukuu) Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja
2024 Holistic Sleep-univalmentaja SCFA
2016 Erityisopettaja
1995 KM Luokanopettaja
Hei, olen Mari Törrönen, Holistic Sleep SCFA lisensoitu -univalmentaja sekä alakoulun erityisluokanopettaja. Peruskoulutukseltani olen luokanopettaja, mutta viimeiset noin kahdeksan vuotta olen työskennellyt erityisluokan opena. Tällä hetkellä teen töitä resurssiopena, jolloin minulla on enemmän aikaa myös valmennuksille. Opiskelen myös ratkaisukeskeiseksi neuropsykiatriseksi valmentajaksi. Valmistun joulukuussa -24.
Asun Kajaanissa. Rakkaimpia harrastuksiani ovat; talvisin lumikenkäily ja käsityöt, kesäisin luonnossa liikkuminen ja pyöräily. Olen toteuttanut valmennuksia pääasiassa verkossa, mutta nyt kun työhuoneeni on valmis, valmennustapaamisia voidaan pitää myös livenä tai valmennus voidaan toteuttaa joskus myös vaikka ulkona liikkuen asiakkaan toiveiden pohjalta. Ryhmävalmennuksen voi pitää myös vaikka työyhteisön omissa tiloissa.
Valmentajana olen rauhallinen, myötätuntoinen, kuunteleva ja asiakasta kunnioittava vierellä kulkija.
Univalmennuksessa käytän kognitiivisen käyttäytymisterapian (CBT-I), ratkaisukeskeisen valmennuksen, ja HOT-terapian (hyväksymis- ja omistautumisterapia) menetelmiä, mutta lisäksi myös positiivisen psykologian menetelmiä.
Nepsy-valmennuksessa käytän pääasiassa ratkaisukeskeisiä menetelmiä, mutta myös kognitiivisen käyttäytymisterapian ja positiivisen psykologian menetelmiä.
Valmennukset eivät ole hoidollisia eivätkä terapiaa vaan tähtäävät asiakkaan elämänlaadun ja hyvinvoinnin parantamiseen valmentavalla-otteella, luottamuksellisena ja kannustavana vierellä kulkijana. Valmennustyö tapahtuu aina asiakaslähtöisesti, vahvuus- ja voimavaraperusteisesti ja tähtää ongelmien sijaan tulevaisuuteen. Valmennus on aina yksilöllinen prosessi, joka lähtee asiakkaan omista tavoitteista, toiveista ja haasteista.
Univalmennus sopii varhaisnuorista aikuisikäisiin ja nepsy-valmennus jo eskari-ikäisistä varhaisaikuisuuteen ja aikuisuuteen asti.
Nepsy-valmennukseen on useimmissa kunnissa mahdollista saada maksusitoumus sosiaalitoimesta, terveydenhuollosta tai TE-toimistosta. Pienten lasten valmennukseen maksusitoumuksen voi saada myös perheneuvolan kautta.
Opettajasta valmentajaksi:
Valmistuessani erityisopettajaksi 2016 tein lopputyönä tutkimusta vuorovaikutussuhteen merkityksestä lasten ja nuorten elämässä. Seuraavassa suora lainaus opinnäytetyöstäni: "Myös Lämsä (2009, 189-190) korostaa välittävän aikuisen merkitystä nuoren kasvun tukijana. Välittämisen perustana on lämmin ja kannustava vuorovaikutussuhde nuoren ja aikuisen välillä. Välittävä aikuinen on nuorelle kanssakulkija, matkaopas, peili ja tulkki, joka auttaa nuorta todellisuuden ja siihen liittyvien merkitysten ymmärtämisessä. Kokemukset siitä, että aikuinen on aidosti kiinnostunut nuoresta ja hänen elämästään, ovat nuorelle tärkeitä. Luottamuksen rakentaminen on välttämätöntä nuoren kasvulle ja elämässä eteenpäin pääsemiselle."
Positiivinen vuorovaikutussuhde on perusajatuksena myös valmentajan työssäni niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin parissa!